"Saya Beli Kain Sutera" - Elfira Loy Jawab Ditipu Peniaga India

on Saturday, 12 April 2014


Pelakon Elfira Loy menjelaskan keputusannya membeli pelbagai jenis kain sehingga ia mencecah RM20,000 ketika melancong ke Kochi, India baru-baru ini adalah sesuatu yang berbaloi.

Elfira, 20, berkata, isu dia dikatakan telah diperdaya oleh peniaga kain di bandar itu selain dilihat membazir oleh segelintir pihak tidak sepatutnya menjadi persoalan kerana dia mengetahui nilai setiap fabrik yang dijual.

"Saya pun tidak tahu nak komen apabila ada orang cakap begitu saya kena tipi. Ini kerana nilai RM20,000 bukan kain yang sikit, tetapi saya beli kain sehingga tiga buah beg.

"Jadi saya rasa ianya berbaloi lebih-lebih lagi ia digunakan untuk kerja," katanya kepadamStar Online yang dihubungi menerusi aplikasi WhatsApp di sini pada Jumaat.

Elfira yang kini berada di Bali, Indonesia diminta mengulas komen segelintir pihak yang mengatakan dia ditipu peniaga di India selepas kisahnya berbelanja sehingga RM20,000 untuk membeli fabrik mewah disiarkan mStar Online pada Khamis lalu.

Malah Elfira turut dikecam apabila beberapa peminatnya mengatakan dia terlalu boros berbelanja.

Sementara itu, Elfira memberitahu, kebanyakan kain yang dibelinya merupakan fabrik daripada benang sutera.

"Boleh dikatakan kebanyakan kain semuanya daripada sutera dan bagi saya harga yang ditawarkan kepada saya benar-benar berbaloi," ujarnya.

Difahamkan, nilai harga kain sutera dari India yang dijual di negara ini bagi setiap pasang boleh mencecah dari RM500 sehingga RM10,000 bergantung jenis kain itu sendiri.
sumber: http://www.mstar.com.my/
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© INFO SANTAI All Rights Reserved