Rancangan jahat Israel cemari Al-Aqsa didedah

on Sunday, 13 April 2014


BAITULMAQDIS - Rancangan jahat Israel untuk membina sebuah kuil baharu berhampiran Al-Aqsa dengan tujuan untuk mencemari kesucian kawasan masjid tersebut akhirnya terbongkar.

Model kuil Yahudi yang ditunjukkan kepada umum untuk pertama kali itu turut dilengkapi dewan besar yang boleh memuatkan ratusan pengunjung pada setiap hari.

Susulan daripada itu, Yayasan Warisan dan Kebajikan Al-Aqsa bertindak menyelar langkah biadab tersebut dan ia turut disifatkan sebagai satu ancaman langsung terhadap masjid yang menjadi kiblat pertama orang Islam itu.

Organisasi terbabit berpendapat projek tersebut sebenarnya bertujuan mendapatkan sokongan tambahan bagi merealisasikan niat jahat mereka untuk merampas al-Aqsa.

Sebelum ini, aktivis Palestin telah memberi amaran berhubung projek penggalian dalam skala besar yang sedang giat dilakukan berhampiran pintu selatan masjid tersebut.

Menurut Press TV, sejak beberapa bulan lalu, pelampau Yahudi dan pihak berkuasa rejim Zionis berterusan meningkatkan tindakan provokasi dengan menyerbu pekarangan Al-Aqsa terutamanya selepas solat Jumaat hingga mencetuskan pertempuran dengan penduduk Palestin.
sumber;http://btmmari.blogspot.com/
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© INFO SANTAI All Rights Reserved