Suami Bunuh Diri Selepas Isteri Muat Naik Gambar Kahwin Di Facebook

on Friday, 1 November 2013

Seorang jurutera perisian di wilayah Chennai, India membunuh dirinya selepas bertengkar dengan isteri barunya ekoran beberapa gambar perkahwinan mereka yang dimuatnaik ke laman Facebook.


Menurut sumber Younews.in, Chandan Kumar berusia 29 tahun dari daerah Jharkand dan isterinya Sandhya dari Chennai berkahwin di sebuah gereja di Chennai baru-baru ini walaupun ia ditentang keras oleh keluarga Chandan.

Sandhya beragama Kristian manakala Chandan berasal dari sebuah keluarga penganut Hindu menentang perkahwinan itu kerana perbezaan agama mereka.

Akhirnya Chandan mengambil keputusan membelakangkan keluarganya dan berkahwin di gereja dengan restu daripada keluarga Sandhya.

Selepas perkahwinan itu, Sandhya memuatnaik gambar perkahwinan mereka di Facebook dan menandakan (tag) nama Chandan sehingga ia diketahui sepupu lelaki itu yang kemudian memberitahu keluarganya.

Keluarga Chandan segera menghubunginya dan meluahkan rasa marah, kecewa dan tidak puas hati ekoran gambar-gambar berkenaan dan mahu ia dipadam segera dari laman sosial itu.

Bagaimanapun isterinya tidak bersetuju untuk membuang semua gambar berkenaan.

Pada Sabtu lepas, mereka berdua bertengkar dan tidur di bilik berbeza. Pada keesokannya, Chandan didapati tidak keluar daripada biliknya. Ketika pintu bilik dibuka, Sandhya mendapati Chandan telah mati dalam keadaan tergantung bersama sekeping nota bunuh diri.

Dalam nota berkenaan, Chandan berkata yang dia masih sayangkan isterinya tetapi kecewa kerana isterinya enggan membuang gambar berkenaan keluar dari Facebook dan dia mengambil keputusan mengakhiri riwayat hidupnya.

Sumber : Younews.in
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© INFO SANTAI All Rights Reserved